Buurthuis de Paraplu Utrecht

Benieuwd naar het programma? Klik hier.

In buurthuis de Paraplu is iedereen uit Utrecht van harte welkom. Je kunt (zonder indicatie) meedoen met activiteiten, een cursus volgen, óf zelf een (groeps-)activiteit organiseren. Ook mag iedereen binnenlopen om een kop koffie/thee te drinken en/of tussen 12.00 en 13.00 uur een tosti en zelfgemaakte soep te eten tegen een budgetvriendelijk tarief. Wil je net als vele anderen je verbinden als vrijwilliger aan de Paraplu? Neem dan gerust contact op. Er is (bijna) altijd wel een leuke klus te vinden.

In Utrecht is er ook een aanbod buiten onze locaties. Vanuit Mantelzorg Match ontlasten we mantelzorgers door een maatje te vinden voor hulpvragers. Daarnaast ondersteunen we mensen met hersenletsel in het vinden van geschikt vrijwilligerswerk. De gemaakte matches begeleiden en ondersteunen we voor langere tijd.

Goed om te weten:

Over het buurthuis

Er wordt een basis mate van zelfstandigheid van de bezoekers verwacht. Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)-zorg wordt niet gefaciliteerd en vervoer wordt door de bezoekers zelf geregeld. Natuurlijk bieden we wel ondersteuning om eventuele drempels te verlagen.

Vanwege het aanbod voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, is er veel lotgenotencontact. Hier ligt de focus voornamelijk op het samenkomen en samendoen.

Er zijn, naast beroepskrachten, ook vele gemotiveerde vrijwilligers en stagiaires op de locatie aanwezig.

Faciliteiten

Locaties in de buurt

Veelgestelde vragen over begeleiding groep

Dat kan door het contactformulier in te vullen. Bellen kan ook. Ons telefoonnummer is 0341 - 255 777.

We zijn meestal van maandag tot en met vrijdag open en bieden 10 dagdelen begeleiding groep. Aan de hand van jouw indicatie/beschikking kijken we welke dagen en dagdelen aansluiten bij jouw hulpvraag.

Op onze locaties werken we aan de hand van modules. Modules zijn de bouwstenen waaruit het programma van jouw begeleiding groep bestaat. Binnen elke module werk jij aan de dingen die belangrijk voor jou zijn. Je kunt één of meerdere modules tegelijk volgen:

  • Je netwerk werkt >> Het netwerk van de cliënt uitbreiden, versterken en activeren
  • Fit & Vitaal >> Gezondheid en vitaliteit behouden of verbeteren
  • Eigen Regie >> Zelfredzaamheid behouden of vergroten
  • Vaardig & Creatief >> Vaardigheden versterken en ontwikkelen met behulp van creatieve activiteiten
  • Talent & Ambitie >> Ambities en talenten leren herkennen en inzetten
  • Communicatie >> Communicatieve en sociale vaardigheden behouden en ontwikkelen

Bekijk hier het filmpje waarin cliënten vertellen hoe zij de modules inzetten om hun persoonlijke doelen te realiseren.

Waar je begeleiding groep is, hangt af van waar je woont. Op de kaart hierboven kun je zien waar onze begeleidingscentra zitten. We leren je in een training hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer, of we zorgen voor vervoer. Voor dat laatste heb je wel een indicatie nodig.

Als je niet zelfstandig kunt komen, heb je ook een indicatie/beschikking voor het vervoer nodig. Vraag deze tegelijk aan met de begeleiding groep. Wij kunnen je daarbij helpen.

Dit hangt af van hoe groot de locatie is. We bieden de activiteiten in kleine overzichtelijke groepjes aan.

In het begeleidingscentrum zijn altijd professionele begeleiders aanwezig die de activiteiten begeleiden. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig.

Naast begeleiding bieden we ook zorg, zoals hulp bij toiletgang, hulp bij eten of medicatieherinnering en -verstrekking.

Op de website www.booghgoed.nl worden producten verkocht die zijn gemaakt in de begeleidingscentra van InteraktContour.

Bezoek onze webwinkel voor een uniek of stijlvol cadeau, voor jezelf of een ander!

Op deze pagina lees je alles over werken bij InteraktContour en vind je onze vacatures.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.