Hoe meld je je aan?

Klik op de tabs en lees hoe je je aanmeldt voor behandeling, wonen met zorg, dagbesteding of individuele begeleiding.

Behandeling

Heb jij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en ervaar je daardoor problemen in je dagelijks leven? NAH gaat niet meer over, maar behandeling leert je om te gaan met de gevolgen ervan. Wil je direct weten hoe behandeling helpt en wat het inhoudt? Bel ons op 0341- 255 777. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur.

Wil jij je aanmelden voor behandeling, of met ons bespreken of het wat voor jou is? Volg dan de volgende stappen.

 1. Bespreek je wensen

  Neem contact met ons op via 0341-255 777. Dan bespreken we wat het jou te bieden heeft.

 2. Verwijzing door je huisarts

  Als je een behandeling ziet zitten, vraag je je huisarts om een verwijzing voor ‘Hersenz’. Dat is het behandelprogramma waar wij mee werken. Wanneer wij de verwijzing binnen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken hoe we verder gaan.

  Binnen 2 weken

 3. Intake bij InteraktContour

  AIs we denken dat ons behandelprogramma geschikt voor je is, doen we een intakegesprek. Dat vindt meestal binnen 4 weken plaats. Soms duurt het wat langer omdat de regiebehandelaar aanvullende medische informatie nodig heeft. In het intakegesprek gaan we uitgebreid in op jouw (hulp)vragen en geven we uitleg over de behandeling.

  Binnen vier weken

 4. Start behandeling

  Binnen 6 weken start je meestal met individuele behandeling. De start van de groepsbehandeling vindt in overleg plaats.

  Binnen 6 weken

Individuele begeleiding thuis

Je wilt graag individuele begeleiding thuis. Hieronder laten we zien hoe je dat regelt.

 1. Bespreek je wensen

  Heb jij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en merk je dat dagelijkse dingen je nu veel moeite kosten? Of heb je het gevoel dat je hulp nodig hebt? Individuele begeleiding van InteraktContour helpt je om weer grip te krijgen op je leven en zoveel mogelijk zelfstandig te blijven doen. Individuele begeleiding wordt ook wel ambulante begeleiding genoemd. Bel ons op 0341 - 255 777 om je wensen te bespreken. We vragen je dan wie jou naar ons verwezen heeft en of je een geldige indicatie hebt.

  1 week

 2. je indicatie regelen

  Een indicatie vraag je aan onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Een Wmo-indicatie regel je via je gemeente, een Wlz-indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg. Individuele begeleiding kan worden gefinancierd met een persoonsgebonden budget (PGB). Neem eerst contact op met je gemeente. Zij organiseren de toegang tot zorg. Elke gemeente doet dat op zijn eigen manier, vaak via een zorgloket. Vraag bij jouw gemeente waar je terecht kunt met je hulpvraag. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag.

  4 tot 6 weken

 3. Belafspraak InteraktContour

  Bij de aanvraag van de indicatie kun je zelf aangeven van welke aanbieder je individuele begeleiding wilt. Wanneer de beschikking/indicatie helemaal is afgerond en toegekend, ontvangt InteraktContour een bericht. Wij laten jou na ontvangst van dat bericht zo snel mogelijk weten wanneer de begeleiding kan starten. Soms kan dit direct, soms is er een wachtlijst.

  1 tot 2 weken

 4. Intakegesprek

  Voordat we starten met de begeleiding, moeten we elkaar eerst leren kennen. Dat doen we in een intakegesprek. Neem als dat kan, je partner of een naaste mee. In het intakegesprek gaan we uitgebreid in op jouw behoeften, leggen we uit hoe de ondersteuning gaat en vertellen we wie je begeleider wordt.

  1 tot 2 weken

 5. Start individuele begeleiding

  Meestal kun je snel starten. Als we niet meteen plek hebben, dan vertellen we je hoe lang je nog moet wachten. Soms merken we tijdens de begeleidingsgesprekken dat er meer hulpvragen zijn dan eerst gedacht. Dit bespreken we met elkaar en eventueel met de indicatiesteller. We doen ons best om jou zo snel mogelijk van de juiste hulp te voorzien.

  Binnen 2 weken

Dagbesteding op locatie

Wil jij je aanmelden voor onze dagbesteding, of met ons bespreken of het wat voor jou is? Volg dan de volgende stappen.

 1. Bespreek je wensen

  Als je een dagbesteding wilt, helpen wij je daarbij. Bel ons op 0341 - 255 777 om je wensen te bespreken. We vragen je dan wie jou naar ons verwezen heeft en of je een geldige indicatie hebt.

  Binnen een week

 2. Een indicatie regelen

  Een indicatie vraag je aan onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Een Wmo-indicatie regel je via je gemeente, een Wlz-indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg. Neem eerst contact op met je gemeente. Zij organiseren de toegang tot zorg. Elke gemeente doet dat op zijn eigen manier, vaak via een zorgloket. Vraag bij jouw gemeente waar je terecht kunt met je hulpvraag. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag.

  4 tot 6 weken

 3. Belafspraak InteraktContour

  Bij de aanvraag van de indicatie kun je zelf aangeven bij welke aanbieder je de dagbesteding wilt doen. De gemeente kijkt dan naar de dichtstbijzijnde locatie binnen de eigen gemeentegrens. Wanneer de beschikking/indicatie helemaal is afgerond en toegekend, ontvangt InteraktContour een bericht en kom je op onze lijst voor een plek op de dagbesteding. We bellen je dan zo snel mogelijk over wanneer je bij ons kunt beginnen. Soms kan dit direct, soms is er een wachtlijst.

  4 tot 6 weken

 4. Intakegesprek

  Voordat je start leren we elkaar eerst kennen. Dat doen we in een intakegesprek. Neem je partner of een naaste mee. We bespreken wat je wilt en geven een rondleiding door de dagbestedingslocatie. Ook vertellen we over de weekprogramma’s en persoonlijk begeleiders. Als het nodig is, melden we je aan bij een vervoerder, zodat je bijvoorbeeld met de (rolstoel)taxi naar de dagbesteding kunt komen.

  Binnen 2 weken

 5. Start dagbesteding

  Meestal kun je snel starten met de dagbesteding. Als er niet meteen plek is, vertellen we wanneer je wel kunt beginnen.

Wonen met zorg

Wil jij wonen met zorg van InteraktContour? Hieronder leggen we uit hoe je dat regelt.

 1. Bespreek je wensen

  We bieden verschillende mogelijkheden als het gaat om wonen met zorg. Bel ons op 0341-255 776, dan bespreken we welke oplossing het beste bij jou past. We zijn iedere werkdag 's ochtends bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur.

  Binnen een week

 2. Je indicatie

  Wil je in je woonomgeving ook behandeling en 24-uurs zorg ontvangen? Dan heb je een indicatie nodig. Deze kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (www.ciz.nl). Geef hierbij aan van welke zorgaanbieder je gebruik wilt maken. Hulp nodig bij het indienen van je aanvraag? Neem contact met ons op. Zodra InteraktContour jouw indicatie van het Zorgkantoor ontvangt, ben je bij ons aangemeld. We nemen dan contact met je op voor een afspraak, waarin we samen jouw situatie, wensen en de mogelijkheden bekijken.

  4 tot 6 weken

 3. Heb je al een indicatie?

  Vraag dan rechtstreeks zorg aan bij InteraktContour. Een medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

  Binnen een week

 4. Intakegesprek

  Tijdens de intake bespreken we welke woon of zorgoplossing bij jou past. Als wonen in een van de woonlocaties van InteraktContour de beste oplossing is voor jou, reken dan op een wachttijd. Hoelang die is, verschilt per moment en per locatie. Neem voor actuele wachttijden contact met ons op via telefoonnummer 0341- 255 776. We zijn iedere werkdag 's ochtends bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur. Het is altijd mogelijk om ter overbrugging van je huidige situatie zorgafspraken te maken met InteraktContour.

  Zodra er een plek vrij is.

 5. Als er een plek is in één van onze woonlocaties

  Als er een plek vrij is en jij bent aan de beurt, nemen we contact met je op. Samen bespreken we wat er geregeld moet worden, zodat je bij ons kunt komen wonen.

Mantelzorg Match

Als je hersenletsel hebt wil je ook graag zoveel mogelijk zelfstandig zijn. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt soms hulp nodig om leuke dingen te doen of om in beweging te komen.

Als mantelzorger is het fijn om voor een korte periode de zorgtaak van een naaste over te dragen. De coördinator van Mantelzorg Match gaat met jou en je mantelzorger in gesprek over welke zorgtaken er overgenomen kunnen worden.

 1. Bespreek je wensen

  Voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek:

  1 tot 2 weken

 2. Indicatie of verwijzing

  Je kunt gebruik maken van Mantelzorg Match zonder indicatie of doorverwijzing.

 3. Intakegesprek

  De coördinator maakt met jou en je mantelzorger een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek vindt bij jou thuis plaats. Het intakegesprek is bedoeld om jullie wensen en behoeften te bespreken. Afhankelijk van dit gesprek gaat de coördinator op zoek naar een vrijwilliger, die als maatje aan jou gekoppeld kan worden. Deze zoektocht kan kort, maar soms ook wat langer duren. Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid en interesses van vrijwilligers. Reken op ongeveer 2 maanden wachttijd.

  1 tot 2 maanden

 4. Start Mantelzorg Match

  Zodra de coördinator een geschikte vrijwilliger heeft gevonden, maken we een afspraak om met jou en je mantelzorger kennis te maken. Deze afspraak vindt ook bij jou thuis plaats, samen met de coördinator. Als er een klik is tussen jou en de vrijwilliger, spreken we van een Mantelzorg Match!

  Uiteraard vraagt de vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan en wordt er een vrijwilligerscontract afgesloten. De vrijwilliger ondersteunt jou zelfstandig, maar de coördinator blijft de match op afstand begeleiden. Jij, jouw mantelzorger en de vrijwilliger kunnen altijd rekenen op ondersteuning en contact opnemen met de coördinator.

Arbeidsre-integratie

Heb jij de mogelijkheid om te werken, maar geen baan, of ben je uitgevallen in eigen werk? Dan kunnen wij mogelijk iets voor je betekenen. Bij verzuim begeleiden wij jou naar een terugkeer in je werk. Als dat niet mogelijk is, onderzoeken we met jou of er ander werk is wat past.

Loopbaantraining en onderzoek

Wij bieden loopbaantraining aan. Ook kunnen wij een arbeidsdeskundig onderzoek of een neuropsychologisch onderzoek uitvoeren.

Bij InteraktContour begrijpen we dat arbeidsre-integratie maatwerk is. Ieder mens heeft unieke behoeften en uitdagingen. Daarom bieden wij persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw specifieke situatie.

Wil je direct meer weten over arbeidsre-integratie? Bel ons op 085 - 401 47 63 of mail naar arbeid@interaktcontour.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Wil jij je aanmelden voor een re-integratietraject of wil je bespreken welke mogelijkheden er voor jou zijn? Volg dan de volgende stappen.

 1. Bespreek je wensen

  Neem contact met ons op via 085 - 401 47 63 of mail naar arbeid@interaktcontour.nl.

 2. Afspraak met onze re-integratiecoach voor een adviesgesprek

  De re-integratiecoach bespreekt met jou de mogelijkheden en geeft je een advies voor het vervolg

  Binnen 1-2 weken

 3. Vervolgmogelijkheden

  -Neem contact op met werkgever, UWV of verzekering

  -Opdrachtgever/UWV/verzekering wil ook een adviesgesprek

  -Opdrachtgever/UWV/verzekering vraagt offerte aan voor een re-integratietraject

  -Gesprek coach behoeft geen vervolg

 4. Bij akkoord van de offerte of opdrachtbrief UWV start het re-integratietraject

  1e contact met begeleidend re-integratiecoach

  Binnen 5 werkdagen

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden.

Contact
Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.