Wonen met zorg

Als je hersenletsel hebt, gaat wonen soms niet meer vanzelf. Je hebt dan extra zorg of hulp nodig. Bijvoorbeeld met aan- en uitkleden, het huishouden of je financiën. Aan de hand van wat jij kunt en wilt, bepalen we hoe je het beste kunt wonen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Wonen bij InteraktContour

Wonen, zo nodig met 24-uurs zorg, op een van onze woonlocaties.

Zelfstandig wonen

Wonen in een eigen woning of appartement van InteraktContour, in de buurt van een woonlocatie. Lees hier meer over in de folder Volledig Pakket Thuis.

Logeren bij InteraktContour

InteraktContour biedt op verschillende woonlocaties de mogelijkheid van logeren. Als je afhankelijk bent van specialistische zorg en ondersteuning kun je hier een weekend of een aantal weken verblijven. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie, een ziekenhuisopname of als tijdelijke ontlasting van de partner. Op deze pagina lees je daar meer over.

Ben je verwijzer?

Als je iemand wilt aanmelden om te wonen of logeren, dan kun je het aanmeldformulier invullen en naar ons opsturen.

Bewoner Martin

"Nergens heb ik zo fijn gewoond. Hier begrijpen ze wat hersenletsel is en hoe men moet omgaan met hersenletsel. Er is professionele begeleiding zodat ik de hulp krijg die ik nodig heb, bijvoorbeeld bij mijn huishouden en administratie. Verder red ik mij zelfstandig."

Lees het verhaal van Martin

Onze woonlocaties

Veelgestelde vragen over wonen met zorg

Vragen over wonen met zorg kun je mailen naar: zorgbemiddeling@interaktcontour.nl of je kunt bellen met: 0341 - 255 776.

Een begeleider van InteraktContour kan je helpen bij het vinden van een geschikte woonplek. Als je zelfstandig woont met Volledig Pakket Thuis, dan betaal je zelf de vaste lasten van de woning, zoals de huur en energiekosten. Als er aanpassingen nodig zijn, worden die gedaan in overleg met de gemeente of de woningbouwvereniging. Als je op een van onze woonlocaties woont, dan betaal je geen huur en energiekosten. Wel betaal je dan een eigen bijdrage afhankelijk van je inkomen.

Dan woon je bij InteraktContour, zo zelfstandig mogelijk en met ondersteuning op maat. Je krijgt alle ruimte om aan de slag te gaan met je talenten, ambities en wat je belangrijk vindt in je leven. Professionele medewerkers ondersteunen je hierbij en helpen je om mee te doen in de samenleving.

Met het volledig pakket thuis van InteraktContour woon je in een eigen appartement of huis in de buurt van een van onze woonlocaties. Onze zorg en ondersteuning zijn 24 uur per dag beschikbaar. Download onze folder ‘Volledig Pakket Thuis’ en lees alles over wonen in een eigen woning mét 24 uurs zorg.

We bieden verschillende digitale hulpmiddelen. Een paar voorbeelden:

  • Beeldhorloge
  • Digitaal oproepsysteem via zorgtablet
  • Een slim medicijndoosje
  • Valdetector
  • Robotstofzuiger
  • Elektrische gordijnen

Met onze Uitleenservice kun je digitale hulpmiddelen een tijdje vrijblijvend uitproberen. Meer info hierover kun je opvragen via: uitleenservice@interaktcontour.nl

Je kunt je aanmelden door op werkdagen van 08:30-12:30 te bellen naar 0341- 255 776 of te mailen naar zorgbemiddeling@interaktcontour.nl. Als je iemand anders wilt aanmelden voor wonen of logeren, dan kun je het aanmeldformulier invullen en naar ons opsturen.

Soms wel, soms niet. Als er woningen direct beschikbaar zijn, zie je dat op de pagina van de locatie of in de locatiekaart.

Voor de meest actuele gegevens over een eventuele wachtlijst kun je het beste contact met ons opnemen.

Op deze pagina lees je alles over werken bij InteraktContour en vind je onze vacatures.

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.