Begeleiding thuis
Als je hersenletsel hebt, kosten dagelijkse dingen ineens veel moeite. Of je hebt er hulp bij nodig. Wil jij weer meer grip krijgen op je leven en zoveel mogelijk zelfstandig doen? Begeleiding thuis van InteraktContour helpt je hierbij.
Zelfstandig blijven wonen en functioneren
Met begeleiding thuis helpen we jou en je omgeving om te begrijpen wat er gebeurd is, wat er nu anders werkt en hoe je daarmee om kunt gaan. Dit doen wij samen met jouw gezin, je netwerk en andere organisaties die om je heen staan.
De begeleiding is voor iedereen anders. We maken samen met jou een plan op maat. Als het kan betrekken we ook je netwerk hierbij. In dit plan staat waar jij aan wilt werken en hoe je daarbij ondersteund wordt. Ook kijken we of er technologie bestaat die jou thuis kan ondersteunen.
Je spreekt je begeleider regelmatig. Meestal is dit thuis en via beeldbellen. Zo lang als nodig. Dit hangt af van de indicatie die je hebt. Je vaste begeleider helpt je bijvoorbeeld met:
- Beter omgaan met stressvolle situaties
- Het aanbrengen van structuur en balans in je week
- Zorgen dat je administratie goed geregeld is
- Het vinden van (vrijwilligers)werk of een andere dagactiviteit
- Onderhouden van sociale contacten
- Inzetten van technologie thuis
- Rouw en verliesverwerking (samen met lotgenoten)
"InteraktContour heeft samen met mij de problemen uitgeplozen en samen hebben we die opgelost. Mijn financiën zijn nu weer op orde en ik ben zelfs langzaam weer een beetje aan het werk."
Lees het verhaal van RonaldVeelgestelde vragen over begeleiding thuis
Waar kan ik terecht met vragen over begeleiding thuis?
Dat kan door het contactformulier in te vullen. Bellen kan ook. Ons centrale telefoonnummer is 0341 - 255 777.
Krijg ik de begeleiding thuis of op een locatie van jullie?
Begeleiding thuis is bedoeld om problemen in jouw persoonlijke leven samen met jou op te pakken. De begeleiding krijg je dan ook voornamelijk in je eigen omgeving. Vaak is dat bij jou thuis.
Over wat voor hulp gaat het?
Dat is voor iedereen anders. Voorbeelden zijn:
- Hulp bij het plannen en structureren van je week
- Hulp bij hoeveel je kunt en wilt doen
- Contact met organisaties, artsen, de gemeente
- Hulp bij het aanvragen van voorzieningen
- Meekijken bij administratieve zaken en financiële keuzes.
Krijg ik dan één vaste begeleider of komen er verschillende mensen?
Wij koppelen je zoveel mogelijk aan één vaste begeleider. Zo leren we jou beter kennen en bouwen we vertrouwen op. In bijzondere situaties wordt er - in overleg met jou - gekozen voor twee vaste begeleiders. Bijvoorbeeld wanneer je een indicatie hebt van meer dan 5 uur in de week, verdeeld over meerdere dagen.
Mijn partner of andere huisgenoten begrijpen mij soms niet zo goed, helpen jullie hen ook?
Vrijwel iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie na hersenletsel. Wij bieden ook ondersteuning aan naasten en gaan met jullie samen in gesprek.