Pieter Hermsen nieuw lid raad van toezicht InteraktContour

13 augustus 2024
pieter

De raad van toezicht van InteraktContour heeft per 1 september een nieuw lid. Pieter Hermsen volgt dan Liesbeth Denee op. Pieter volgt Liesbeth ook op in de commissie Kwaliteit en Veiligheid.

Pieter Hermsen startte zijn loopbaan als verpleegkundige. Hij groeide - via verschillende functies in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking en in verpleeg- en verzorgingshuizen - door naar zijn huidige functie als bestuurder bij Vivent. Dat is een zorgorganisatie in Den Bosch en omgeving. Pieter heeft daarnaast ervaring als toezichthouder bij zorgorganisaties en is docent strategisch HRM aan opleidingsinstituut ICM in Utrecht. Ook heeft hij enkele leerboeken voor de gehandicaptenzorg en publicaties voor gezondheidszorgonderwijs geschreven.  

Kees Erends, voorzitter raad van toezicht: “We waren op zoek naar een ervaren opvolger voor Liesbeth. Wij zijn heel blij om iemand met een strategische en generalistische kijk op actuele vraagstukken in onze sector te mogen verwelkomen. Daarnaast heeft hij ook bestuurlijke ervaring en ervaring met onze doelgroep.”

Uitgaan van de ervaring van de cliënt
Pieter heeft zin in zijn toezichthoudende rol bij InteraktContour. "De manier waarop InteraktContour de ervaring van cliënten en verwanten centraal stelt bij haar handelen, is voor mij ook een belangrijke drijfveer. Net als het met elkaar onderzoeken hoe we het werk nog beter kunnen maken. Ik kijk er naar uit om samen met de collega’s verder te werken aan het optimaliseren van de zorg voor mensen met hersenletsel."

Contact

Hulp nodig? We helpen je graag!

Kom je er niet uit? Geen probleem. Wij zijn er om jouw vraag te beantwoorden. Op werkdagen bereik je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur.